Cultuurzomer opent op festival Hootchie Koe

De Achterhoekse Cultuurzomer is dit jaar geopend op het festival Hootchie Koe in Varsseveld. De Stichting Achterhoek Toerisme wil met het initiatief de culturele activiteiten in de regio op de kaart zetten.

“De Cultuurzomer Achterhoek is een verzameling van evenementen die plaatsvinden van mei tot en met september en waarvoor wij de centrale promotie voeren”, legt Liesbeth Schepers, projectcoördinator bij Stichting Achterhoek Toerisme uit. De Cultuurzomer promoot vooral kleinere evenementen omdat die vaak minder budget beschikbaar hebben. Joost de Gier, organisator van Hootchie Koe, is blij met die extra belangstelling voor het festival. “Een hele grote eer dat Cultuurzomer Achterhoek die aandacht aan het Hootchie Koe festival wil geven”, aldus De Gier. Het thema dit jaar is 350 jaar Achterhoek, omdat 350 jaar geleden Willem Sluiter de eerste dichtregels over de Achterhoek opschreef. Volgens Schepers erg passend bij de regio. “Wij denken dat evenementen daar hun eigen draai aan kunnen geven.”

Wethouder Peter van de Wardt is van mening dat alle gemeenten in de Achterhoek samen de culturele regio op de kaart moeten zetten. “Wat we nu zien is dat er heel veel wordt georganiseerd in de Achterhoek vanuit de samenleving”, zegt Van de Wardt. “Er worden ideeën geboren en vanuit die ideeën komen dan festivals zoals deze naar boven borrelen, en dat is wat we graag willen.” De wethouder hoopt bovendien dat de Cultuurzomer meer toeristen naar de regio trekt. “Het moet gewoon ontzettend leuk zijn om naar de Achterhoek te komen en te zeggen ‘hier kun je cultuur snuiven, hier kun je naartoe, hier gebeuren de leuke dingen’.” Voor De Gier is de samenwerking met de Cultuurzomer in ieder geval van grote betekenis voor het contact met collega’s en andere festivalorganisatoren. “Je vergroot je kennis”, aldus De Gier. “Je kan altijd meer met anderen dan alleen.”

Foto: REGIO8

Bekijk item online: http://www.regio8.nl/cultuurzo...Mail door > Deel online