Inspiratiemiddag Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek succes

WINTERSWIJK

Op vrijdag 11 oktober hield Boogie Woogie Cultuurcentrum een inspiratiemiddag voor vrijwilligers van Lang Leve Kunst Oost – Achterhoek. Ruim 60 deelnemers, naast de vrijwilligers ook vrienden en/of kennissen en zorgprofessionals, namen deel aan de activiteit. De middag begon met een interactief en plenair gedeelte. Leidend was de vraag "Hoe helpt kunst ouderen actief te blijven?". Aan de hand van korte filmpjes met praktijkvoorbeelden en onder leiding van gespreksleider Marlies Leupen gingen deelnemers hierover met elkaar in gesprek. Het was boeiend en leerzaam om de verschillende inzichten met elkaar te delen.  

Na de pauze verdeelden de deelnemers zich over drie workshops; Creatief voorlezen (Helma Snelooper en Gerda Reijnders), Kijken naar Kunst (Astrid Vredegoor) en Plezier in Zingen (Carina Numan). Nieuw was Kijken naar Kunst, een onderdeel waarbij praten over kunst kan leiden tot een goed en ook persoonlijk gesprek. De workshops over zingen en voorlezen gaven diverse aanknopingspunten en zorgden voor verfrissende en nieuwe ideeën. De organisatie kijkt terug op een mooie middag die voor herhaling vatbaar is.

Achterhoeks programma 

Het programma Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek organiseert kunstactiviteiten voor ouderen. Het doel is ouderen samen met anderen mooie momenten te laten beleven. Het programma van Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek wordt uitgevoerd door Boogie Woogie Cultuurcentrum Winterswijk in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.
Mail door > Deel online