Interactief project over de school vroeger en nu

HAART 

In november start op De Haart (gemeente Aalten) een nieuw project van het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek bij CBS 't Möllenveld. Er wordt samengewerkt met het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten en Museum De Scheper in Eibergen. Naast de leerlingen van de school en hun leerkrachten worden hierbij de grootouders van de leerlingen betrokken. De school is aangenaam verrast door het grote aantal oma's en opa's dat zich aangemeld heeft: maar liefst ruim 30 personen per onderdeel. 

Bij het project 'De school vroeger en nu' maken leerlingen van 't Möllenveld kennis met hoe het er vroeger aan toe ging op de basisschool. Op dinsdag 5 november wordt het museum in Aalten bezocht waar een oud schoolklasje is ingericht. Foto's, oude schoolplaten en oude schoolborden halen bij de deelnemende senioren vast herinneringen naar boven. De week erop worden de rollen omgedraaid. De ouderen volgen een moderne les op de school. De derde bijeenkomst, dinsdag 19 november, staat in het teken van portretschilderen. De leerlingen schilderen of tekenen de senioren en worden daarbij gecoacht door een vakdocent beeldende kunst met ondersteuning van lokale kunstenaars van de Haart. Het project wordt afgesloten met een gezellige ochtend met leerlingen, ouders en grootouders, die in het teken staat van oud-Hollandse spelen, luisteren naar verslagen en het bekijken van foto's en films die door de leerlingen zijn gemaakt. Ook kunnen de portretten bewonderd worden die zijn geschilderd.

Verbinden van generaties
Het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek, een initiatief van negen Achterhoekse gemeenten en provincie, streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties, jong en oud, en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn (participatie), een belangrijk kerndoel binnen het pact.
Mail door > Deel online