Lang Leve Kunst-Oost-Achterhoek zoekt muzikanten voor Muzikant aan Huis

Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek organiseert samen met vrijwilligers kunstactiviteiten voor en met ouderen. Afgelopen jaar is voortvarend gestart met de projecten 'Zang aan Huis', 'De Voorleesbrigade' en de filosofiegroep 'Oud is in'. Binnenkort start een nieuwe activiteit, Muzikant aan Huis. Iedereen die van muziek houdt en een muziekinstrument speelt, kan zich melden bij Boogie Woogie. Het programma van Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek wordt uitgevoerd door Boogie Woogie cultuurcentrum Winterswijk in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Het wordt gesubsidieerd door de fondsen RCOAK, Sluyterman van Loo, het Menzis Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds. Partner is het Cultuur- & Erfgoedpact Achterhoek en er wordt samengewerkt met zorginstellingen en de gemeenten in de oostelijke Achterhoek.

Het nieuwe project 'Muzikant aan Huis' werkt als volgt. Vrijwilligers verzorgen kleinschalige muzikale optredens voor zorgbehoevende ouderen in zorginstellingen. De optredens vinden één keer per maand bij verschillende zorglocaties in de regio plaats. Het repertoire wordt door de muzikant(en) zelf samengesteld en afgestemd met de muzikale voorkeur van de bewoners. Het project start in maart en duurt een half jaar.

Vrijwilligers gezocht 
Boogie Woogie komt graag in contact met enthousiaste vrijwilligers die zich als muzikant willen inzetten voor dit projectonderdeel. De optredens zijn heel gevarieerd, zowel solistisch als in groepsvorm waarbij diverse samenstellingen mogelijk zijn. Boogie Woogie cultuurcentrum, programmaleider van Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek, koppelt de muzikanten aan de locaties van de zorginstellingen.

Workshop
Om de vrijwilligers goed voor te bereiden wordt op maandag 25 februari vanaf 14.30 tot 16.00 uur een workshop gehouden waarbij muziektherapeut Hans Roerdinkholder aandacht zal besteden aan interactie en communicatie. De workshop vindt plaats bij Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 te Winterswijk.

Aanmelden
Muzikanten die het leuk vinden om aan dit project mee te doen kunnen zich per mail aanmelden, graag uiterlijk op woensdag 20 februari: [email protected] Wie eerst meer informatie wil, kan contact opnemen met Harry ten Brinke van Boogie Woogie cultuurcentrum (0543-515569).
Mail door > Deel online