Stil vuurwerk met oud en nieuw door het Oosterlicht

27 november 2020 | Oude IJsselstreek Vizier

Silvolde - Van verre zal het weer te zien zijn. Het geeft luchtige verlichting op koude winteravonden. Vanaf 19 december tot Driekoningen op 6 januari doorklieft het stralende Oosterlicht voor het vijfde jaar van 9 tot 11 uur 's avonds de hemel. In twaalf kernen worden op zaterdag 19 december de lampen ontstoken, die samen het Oosterlicht vormen. Gendringen is als nieuwe locatie toegevoegd. Nieuw is dit jaar een stil licht vuurwerk in de nieuwjaarsnacht. Initiatiefnemer Hans van den Hurk probeert ieder jaar een extra dimensie aan het Oosterlicht te geven. Geboren vanuit het idee van 'verbinding' wil hij in deze editie het licht laten schijnen op de zorgmedewerkers, die een zwaar jaar achter de rug hebben. 'Het Oosterlicht verlicht de zorg' is het thema. Dit jaar is De Schuylenburgh in Silvolde het middelpunt en daar schijnt het licht loodrecht omhoog. Boven het woonzorgcentrum treffen de machtige stralen elkaar. Hans vertelt dat er veel meer mogelijk blijkt dan statische verlichting. De organisatie werkte het plan uit en vanwege het vuurwerkverbod wordt het Oosterlicht met kleur en beweging rond de jaarwisseling een stil alternatief voor het vuurwerk.

Bij De Schuylenburgh komen extra lampen te staan, die plaatselijk voor bewoners en medewerkers een licht vuurwerkshow verzorgen.

https://www.oudeijsselstreekvizier.nl/nieuws/nieuwsflits/1027258/stil-vuurwerk-met-oud-en-nieuw-door-het-oosterlichtMail door > Deel online