12 oktober | Muziek Meeting Achterhoek

Muzikanten bijeen tijdens eerste editie Muziek Meeting Achterhoek 

Op zaterdagmiddag 12 oktober is iedereen die zich regelmatig met muziek bezighoudt van harte welkom voor de eerste editie van Muziek Meeting Achterhoek. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door DRU Poppodium, De Nieuwe Oost, de Gruitpoort en de Dag van de Achterhoekse Popmuziek voor zowel muzikanten als voor locaties die regelmatig live muziek programmeren. De middag is gratis toegankelijk en vindt plaats bij de Gruitpoort in Doetinchem. 

 

Het programma 

Tijdens de Muziek Meeting Achterhoek worden tijdens drie paneldiscussies verschillende professionals uit de muziekindustrie geïnterviewd en kan het publiek vragen stellen. De panelleden delen hun kennis en geven tips over bijvoorbeeld boekingen, het regelen van optredens, social media voor bands en meer interessante onderwerpen. De panelgasten zijn onder andere Merijn Valk (programmeur Luxor), Bob Hogenelst (drummer Baskar, ex Birth Of Joy), Chris Moorman (landelijke organisatie Popronde) en Esther Melanie (branding- en social media coach van onder meer Blanks en Typhoon).

Dit najaar start het jongerencentrum van de Gruitpoort met een compleet urban traject. Alles binnen urban komt aan bod: DJ, producen, break/streetdance, hip-hop, en rap. Op 12 oktober kan men zich laten informeren door DJ Danjah en kennismaken met de crew. Verder vindt er in de studio een masterclass recording plaats, zowel voor bands als dj’s. Ook is de oefenruimte de hele dag open. 

Daarnaast zijn diverse muziek gerelateerde organisaties uit de Achterhoek aanwezig om met de aanwezigen in gesprek te gaan, waaronder DRU Poppodium, Poppunt Gelderland, Popronde, De Nieuwe Oost, Gelders Goed, Dag van de Achterhoekse Popmuziek, Where The Bands Are en 3voor12 Gelderland.  


Over Muziek Meeting Achterhoek

De Muziek Meeting Achterhoek biedt de ideale gelegenheid om kennis op te doen en ervaring uit te wisselen op het gebied van live muziek en in contact te komen met andere muzikanten en speelplekken. De middag vindt plaats van 12.00 tot 16.00 uur bij de Gruitpoort (Hofstraat 2, Doetinchem) en is gratis toegankelijk. 


Aanmelden

Vooraf aanmelden is gewenst en is mogelijk via het e-mailadres [email protected] onder vermelding van naam en organisatie (de laatste indien van toepassing). Muziek Meeting Achterhoek wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.