12 oktober | Muzikantendag

De organisatie van Dag van de Achterhoekse Popmuziek (DAP19) is dit voorjaar weer gestart om op van 16 november weer een prachtige dag voor muzikanten en muziekliefhebbers te maken. De komende tijd worden locaties en muzikanten opgeroepen mee te doen via social media maar ook persoonlijk benaderd. Arriva was tijdens de evaluatie enthousiast en naar alle waarschijnlijkheid spelen er op 16 november weer muzikanten in de treinen op de lijnen Doetinchem-Winterswijk-Zutphen. 15 november vindt de openingsavond plaats in het poppodium van de DRU.

Daarnaast wordt er druk gewerkt aan een Muzikantendag welke op 12 oktober gehouden zal worden in De Gruitpoort in Doetinchem. Een zeer leerzame dag voor muzikanten uit de Achterhoek maar natuurlijk zijn ook deelnemers uit de rest van Gelderland welkom. Ook met het organiseren van deze dag is weer de verbinding gezocht en gevonden met oa Popunt Gelderland, productiehuis De Nieuwe Oost, Popronde ( welke een week na deze dag voor de eerste keer Doetinchem aandoet) en mediapartners Where The Bands Are en 3voor12 Gelderland.

De invulling zal bestaan uit leerzame panels en workshops. Daarnaast is de dag vooral bedoeld om elkaar te ontmoeten en kennis te maken. Een overkoepelende dag voor muzikanten, podia, studio’s, muziekwinkels, poporganisaties was er tot nu toe nog niet. 

Dus pak de agenda’s en noteer:

12 oktober: Muzikantendag Gruitpoort

15 november: Openingsavond DAP ( uitnodiging volgt)

16 november: Dag van de Achterhoekse Popmuziek door de gehele Achterhoek