30 november: 'Ambtsgeheim' - bijzondere voorstelling Doetinchem

Tragiek, afscheid en herinnering op de ambtsbegraafplaats in Doetinchem

Theatergroep GRID GOUD van muziektheaterschool GRID van de Gruitpoort speelt op 23 en op 30 november om 19.00 een bijzondere voorstelling ‘Ambtsgeheim’ op de Stads- ambtsbegraafplaats in Doetinchem.

De Stichting Behoud Stads- en ambtsbegraafplaats Doetinchem bestaat 10 jaar en wilde dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. GRID GOUD maakte in samenwerking met de theatermakers Jos Spijkers en Zwaan Stam de theatervoorstelling.

De voorstelling speelt zich af op de ambtsbegraafplaats aan de Varsseveldseweg. Met theaterlicht en hoofdlampjes nemen de spelers het publiek mee op een reis door de tijd. Door de geschiedenis van Doetinchem, naar de mensen die er begraven liggen, van de omgang met de dood door de tijd heen naar nu toe. Een poëtische en persoonlijke voorstelling vol tragiek, afscheid, herinnering, eerbetoon en vergankelijkheid.

Op 23 november wordt het boek over de stads- en ambtsbegraafplaats gepresenteerd. De voorstelling is enkel voor genodigden. Een week laten op woensdag 30 november wordt er nogmaals gespeeld en is de voorstelling openbaar. Aanvangstijd is 19.00 uur. De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten.

Wilt u de voorstelling op 30 november bijwonen?

Dat kan enkel na aanmelding. U kunt een mailtje sturen naar [email protected] of u telefonisch aanmelden via telefoonnummer 0314 787078.

Het cultuur-en erfgoedpact heeft een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de voorstelling. Vanuit het oogpunt dat het een prachtig project is waar jongeren zich op een bijzondere wijze verdiepen in de (persoonlijke) geschiedenis en de verhalen van de mensen die op de ambtsbegraafplaats hun laatste rustplaats hebben gevonden. Na afloop van het project komt er een making of filmpje beschikbaar op de website van het cultuur- en erfgoedpact.

http://www.stadsenambtsbegraaf...