Achterhoek Film Event - 14 oktober

Op zondag 14 oktober vindt het Achterhoek Film Event ‘Behind the Scenes’ plaats in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Behind the Scenes is een eendaags filmfestival, uniek in de Achterhoek, met een gevarieerd programma boordevol producties van nationale bodem en internationale kaskrakers, interactieve filmworkshops, interessante lezingen, een spannende filmquiz en nog veel meer. Neem op zondag 14 oktober van 12:00 tot 22:30 uur een kijkje in de wereld voor en achter film, ontmoet filmmakers en andere filmfanaten van alle leeftijden.

Programma vol films en lezingen

Het filmfestival wordt geopend met een lezing van filmproducent Luc Enting, maker van de natuurdocumentaire Wild die aansluitend aan de lezing vertoond wordt. In Wild volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Het zijn spectaculaire beelden die je normaal niet ziet en niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn. Ook de films Lion, Coco, Revolutionary Road (met voorafgaand een Lezing Filmmuziek door Tjeerd Nijhof), Ex Machina (met vooraf een Lezing Wetenschap door Steven Dorrestijn), Dunkirk en Loving Vincent worden vertoond. Tevens worden er workshops, lezingen en demonstraties verzorgd door professionals uit de filmindustrie, namelijk Moniek van der Kaaden (Workshop Stop-motion), Erik ten Brinke (Lezing Filmmontage), Egon Vieberink (Demonstratie Grimeren), Udo Prinsen (Lezing Animatie), Jorn Snelting (Lezing Scenario & Regie), Mathijs Lansink (Workshop Vloggen) en Robin van Reenen (Workshop Proeven aan stage-fighting). Om 18:00 uur is er een Filmquiz die wordt verzorgd door Bob Lubbers en Jaap van der Heiden, beiden als docent verbonden aan het Almende College.

Het Achterhoek Film Event wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.

Informatie

Het Achterhoek Film Event vindt plaats op zondag 14 oktober van 12:00 tot 22:30 uur in de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft).

Passe-partouts zijn voor € 17,50 (€ 10,00 voor scholieren t/m 18 jaar) verkrijgbaar bij de receptie van de DRU Cultuurfabriek of via telefoonnummer 0315 – 714358.

Tevens zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl. Kijk voor meer informatie over het Achterhoek Film Event op www.achterhoekfilmevent.nl




Fotobijschrift: Luc Enting, fotograaf Hans Menop