Aftrap Wiesneus - Lichtenvoorde

Om jonge kinderen in aanraking te laten komen met de streektaal is het project Wiesneus ontwikkeld door Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers als onderdeel van het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek. Het project bestaat uit een tijdschrift ‘Wiesneus’ met o.a. raadsels, gedichtjes, verhalen en een kleurplaat. Daarnaast is er een introductieles voor de scholen gemaakt en is er ondersteunend materiaal, zoals liedjes, op de website.

Een van de eerste lessen is maandag 19 maart gegeven op de Heuvelschool in Lichtenvoorde. Speciaal voor deze gelegenheid was muzikant en streektaal ambassadeur Hans Keuper, in de regio zeer bekend als zanger van Boi Foi Toch, gevraagd om hier een deel van de les te geven. De lessen worden normaal gesproken begeleid en gegeven door vrijwilligers en van de bibliotheek en/of de leraren van de scholen zelf.

Liesbeth Visser, begeleider bij deze les, was zeer enthousiast: ‘We hebben een geweldige middag gehad. De kinderen waren heel enthousiast en hebben veel lol gehad. Hans is een geweldige entertainer en zeker voor de kinderen. Leuke verhalen en samen muziek gemaakt. De kinderen in de klas waren echte bofkonten!”

15 scholen - groep 5 t/m 8

Wiesneus wordt dit seizoen geïntroduceerd bij 15 scholen, bij groepen 5 t/m 8, in de regio. De komende jaren zal dit worden uitgebreid. Scholen die zich nog niet hebben aangemeld maar wel willen deelnemen kunnen zich melden bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, tel. 0314 787078 of via [email protected]