All Gender Pride Parade - Doetinchem

Het is dinsdagmiddag 14 juni 15.00 uur. Het is een drukte van belang bij de nieuwe horeca-gelegenheid aan de Oude IJssel in Doetinchem. Leerlingen van het Rietveld Lyceum bereiden zich voor om in een bonte stoet over de over de nieuwe flaneersteiger te trekken. Voor hun eindopdracht Cultureel Kunstzinnige Vorming hebben ze zich moeten verdiepen in de cultuur van de regio. Na afloop van de parade presenteren ze groepsgewijs de gedachte achter hun act. De uitingen zijn creatief, kleurrijk en met een knipoog. Van twee lesbiennes die getrouwd worden door een priester tot een donkere Sinterklaas, die arriveert in een knalroze stoomboot. Van de chique directeur van de Vredenstein fabriek met zijn gezin tot een arme familie die treurt omdat één van de kinderen in de Oude IJssel verdronken is tijdens het doen van de was.

Geslaagd

De begeleidende docenten kijken terug op een geslaagde activiteit, waarbij het doel dat leerlingen zich verdiepen in hun omgeving verrassende resultaten hebben opgeleverd.

Naar aanleiding van het persbericht dat via het PACT is uitgegaan was er media aanwezig om verslag uit te brengen.

Ook meedoen aan een project?

De ambitie is om vanaf september in meer gemeenten activiteiten op te starten. Vanuit het Pact zijn we nog op zoek naar scholen of instanties die met jongeren werken en het leuk vinden om de jeugd na te laten denken over hun omgeving. Activiteiten zijn op veel manieren in te vullen. Meer informatie is te krijgen bij Laura van der Linde via [email protected] of via 0573 280772.

Beeldend verslag van dit statement? Bekijk de foto's >