Co-creatie met vrijwilligers van verpleeghuis Den Ooiman - Doetinchem

Elke maand komen we bij elkaar: de speciaal opgerichte ambassadeursgroep bestaande uit vrijwilligers van Den Ooiman, de welszijnscoördinator en
medewerkers van Lang Leve Kunst en Naoberschap (LLK). Want komend half jaar organiseert Lang Leve Kunst en Naoberschap in het kader van Doetinchem Age Friendly Cultural City (AFCC) allerlei kunstactiviteiten bij verpleeghuis Den Ooiman, samen met de enthousiaste ambassadeurs. Het is erg leuk om met deze enthousiaste mensen samen te werken en elkaar te inspireren.

Kettingverhaal

Deze maand starten we met het Kettingverhaal op afdeling Oleander. Bewoners verzinnen elk een stukje van een verhaal en aan het einde van de ochtend wordt het voorgelezen. De beginzin is bekend, verder is het een grote verrassing! Schrijfdocente Lieke Deelstra ondersteunt de schrijfvrijwilligers hierbij. 

Den Ooiman-koortjes

En er zijn nog meer plannen. Zo worden speciale Den Ooiman-koortjes opgericht. De koortjes zullen uit 6 a 8 personen bestaan die maandelijks samen op een afdeling zingen, zittend tussen de mensen (naar model van Zang aan Huis, een succesvol zangproject van LLK). De zangers en zangeressen krijgen vooraf leuke en
leerzame workshops van professionals aangeboden over repertoire (door koordirigente Dineke de Roo) en contact maken met mensen tijdens het zingen (door Pieternel van Amelsvoort van Diva Dichtbij). Ook familie van de bewoners en de buurt worden benaderd om mee te zingen (mocht u ook mee willen doen, meld u aan!). 

De andere plannen houden we graag nog even geheim, ook omdat nog niet alles even concreet is. Meer informatie volgt dus later.