De school vroeger en nu

Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek brengt tieners en senioren bij elkaar met project “De school vroeger en nu” 


Eind september start Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek het bijzondere project “De school vroeger en nu” in Winterswijk. Tijdens dit project maken leerlingen van CBS de Bataaf kennis met hoe het er vroeger aan toe ging op de basisschool. Daarna worden de rollen omgedraaid. De senioren volgen een moderne basisschool-les op de Bataaf. Het project wordt gezamenlijk afgesloten met een gezellige ochtend.

“De school vroeger en nu”

Het project “De school vroeger en nu” begint op donderdag 29 september van 10.00 – 11.45 uur in woonzorgcentrum De Pelkwijk. Oud-onderwijzers van de basisschool vertellen hoe het er vroeger aan toe ging. Foto’s, oude schoolplaten en oude schoolborden maken de tongen los. Leerlingen van De Bataaf leggen de ochtend vast op film. Ook interviewen zij de senioren over hun schooltijd.
Op donderdag 6 oktober van 10.30 en 11.45 uur draaien de rollen om en volgen de senioren een basisschool-les van nu op De Bataaf. De les wordt verzorgd door de leerlingen en docenten. Een week later, vanaf 10.00 uur, staat in het teken van portretschilderen in De Pelkwijk. De tieners en senioren schilderen of tekenen elkaar en worden daarbij gecoacht door vakdocent Suzan Derksen.                                                                                     
Het project wordt op 27 oktober om 10.00 uur afgesloten met een gezellige ochtend in De Pelkwijk. De ochtend staat in het teken van oudhollandse spelen, luisteren naar verslagen en het bekijken van foto’s en films van de leerlingen van De Bataaf. Ook kunnen de portretten bewonderd worden die de week ervoor zijn gemaakt.