Educatieproject Stillevens - basisschool De Schakel

De Achterhoekse stillevens van Louise te Poele reizen het aankomende jaar langs alle negen gemeenten van het pact. De expositie wordt onder andere bezocht door schoolkinderen uit groep 7 en 8. Onder leiding van Jelko Arts ontrafelen ze alle geheimen die in de stillevens verborgen zitten en leren ze meer over de geschiedenis van de regio. Ook de oma’s en opa’s worden uitgenodigd. Aan de hand van de symbolen op de foto’s vertellen ze over vroeger. Al die prachtige verhalen vormen de basis voor een heus familiewapen dat aan het einde van de dag door de kinderen zelf wordt ontworpen.

Dinsdag 11 juni 2019 is Jelko Arts (docent educatieproject Stillevens) op bezoek geweest bij basisschool De Schakel in Winterswijk.


Zie hier een mooie citaat van hem. 


"Vanochtend is het weer prima verlopen - 14 leerlingen en 14 (!) grootouders. Opvallend hoe creatief de familiewapens in elkaar zaten dit keer. Een jongetje met thuis 3 parkieten wilde er per se drie veren op met de bijpassende kleur van de parkiet. Erg leuk. Dit keer ook weer een opa die vol trots een zeis heeft voorgedaan, een jongen die een naaimachine heeft gedemonstreerd en een oma die een ingelijst mutsje met oorijzers meehad, zo één die op het stilleven van Aalten ook te zien is. Weer veel speciale momenten van samenkomende generaties."