Films van Achterhoekse scholieren te zien in DRU Cultuurfabriek Ulft

Op zaterdag 6 april vindt het jaarlijkse regionale filmfestival JAFA (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) plaats in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Voor de negende editie van het festival is gekozen voor het thema ‘nep’. Tijdens het evenement tonen enkele honderden scholieren van middelbare scholen uit de omgeving hun zelfgemaakte korte films op het grote scherm. Daarbij maken ze kans op bijzondere prijzen, zoals festivalkaarten voor Huntenpop.

 

Aanloop naar het festival

Dit jaar maakten duizenden leerlingen van acht scholen uit de regio kennis met het vak van film maken. Na het volgen van diverse workshops en lessen bij het vak CKV, werkten ze in groepen aan de productie van een eigen film. Ze konden hierbij kiezen uit de categorieën live action fictie, 1-minuutfilm, animatie en documentaire. De leerlingen schreven hiervoor een eigen script en zorgden zelf voor de regie, het acteerwerk en al het andere dat bij de productie van een film komt kijken. Eerder dit jaar vonden de voorselecties op de scholen plaats en werd bepaald welke films er in april in de DRU Cultuurfabriek te zien zijn.

 

Avond van het JAFA-festival

Op zaterdag 6 april worden de films getoond aan het publiek. Filmmakers, klasgenoten, vrienden, familie en andere liefhebbers: iedereen is welkom. De producties worden door een vakjury beoordeeld op onder andere originaliteit en filmische aspecten als scenario, vormgeving, camerawerking en montage. De jury maakt aan het eind van de avond bekend welke leerlingen naar huis gaan met een Film Award. De winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren dat elk jaar in Lelystad plaatsvindt. Daar kunnen nog meer prijzen gewonnen worden en er is zelfs kans af te reizen naar het Europees filmfestival voor scholieren in Griekenland. 

 

JAFA wordt georganiseerd door het Almende College en de DRU Cultuurfabriek en wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.


Praktische informatie

Het JAFA festival vindt plaats op zaterdag 6 april om 19:30 uur in de DRU Cultuurfabriek.
Kaarten zijn voor € 3,00 per persoon verkrijgbaar aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) of telefonisch via 0315-714358. Tevens zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl.

Kijk voor meer informatie over het festival op www.jafafestival.nl