Tussen de Coulissen in Lievelde

Onderstaand een trots nieuwsbericht, geschreven door Willeke van den Burg, directrice van RK Bassisschool Antonius uit Lievelde. Over hun deelname aan het project Tussen de Coulissen:

‘TUSSEN DE COULISSEN’ in Oost Gelre

RK Basisschool Antonius is zeer erkentelijk mee te mogen werken aan een heel bijzonder kunstproject ‘Tussen de Coulissen’. Het project is een onderdeel van het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek, een samenwerkingsverband tussen acht gemeenten en culturele ondernemers in de Achterhoek. 

In dit project laat men kinderen actief ontdekken en werkelijk ondervinden wat de meerwaarde is van een kunstuiting in relatie tot de landschappelijke waarde van hun naaste mooie omgeving. Uiteindelijk resulteert dit project in een tastbaar Land-Art kunstwerk dat ca. 5 jaar zal blijven staan bij de ingang van de zaal van Erve Kots.  

Voor het unieke Land-Art kunstwerk `De poort van de Prins` nabij Erve Kots, onze school is hiervoor als eerste benaderd. Wij zien het als een unieke kans om met de hele school samen te bouwen aan een gezamenlijk kunstwerk dat ook nog eens vijf jaar zal blijven staan. Hoe mooi is dat?

De kunstenaar die het project op school gaat draaien is Paul Wieggers, woonachtig in Vragender, zie voor nadere info  www.paulwieggers.nl . De aftrap van dit project vindt plaats op vrijdag 10 juni met een intro-les in alle groepen. Hierop volgen diverse ontwerplessen.

Van woensdag 22 t/m vrijdag 24 juni zal er afwisselend door alle groepen op locatie bij Erve Kots worden gebouwd.

De feestelijke onthulling van het Land art kunstwerk De Poort van de Prins is op vrijdagmorgen 8 juli om 10.00 uur bij Erve Kots. Wij zijn erg blij met de mooie samenwerking met Erve Kots.

Dit project is de verrassing van Tussen de coulissen, een landart kunstwerk vanuit het historische verhaal (Oral History) van Prins Frederik Hendrik in het mooie Achterhoekse coulisselandschap nabij het Openluchtmuseum en Herberg Erve Kots. Gelegen aan verschillende mooie routes waarmee ook het toerisme iets blijvends meekrijgt.


Tussen de Coulissen agenda Oost Gelre:

10 juni | aftrap intro-les voor alle groepen, gevolgd door ontwerp lessen

22 - 24 juni | bouwwerkzaamheden bij Erve Kots, Lievelde

8 juli | feestelijke onthulling van Land Art kunstwerk (Erve Kots)


Meer info over dit project en de projectleider >