NIEUW: Schrijverspoule Verhalenoogst

We hebben met Verhalenoogst de afgelopen jaren al meer dan 25 keer op allerlei locaties in de West Achterhoek verhalen geschreven over herinneringen van ouderen. Veel vrijwilligers schreven mee. Vaak is dat verrassend en ontroerend, voor beide partijen! 

Maar we hebben de laatste edities gemerkt, dat er veel schrijvers zijn die liever zelfstandig en op ‘eigen tijdstippen’ aan de slag willen. Tot nu toe organiseerden we Verhalenoogst telkens groepsgewijs op een vaste momenten. Ook wij voelen wel voor een flexibeler vorm. Kortom: tijd om Verhalenoogst in een nieuw jasje te steken!

Opzet Schrijverspoule Verhalenoogst  

Van oktober 2019 tot mei 2020 gaan we in de nieuwe opzet aan de slag, zonder docent en in tweetallen. Een schrijversduo gaat naar een locatie. Iedere schrijver gaat twee weken achter elkaar met één oudere in gesprek. In de derde week wordt het verhaal, net zoals in de 'oude' vorm van Verhalenoogst, voorgelezen aan de vertellers. Eén editie duurt dus 3 weken. De schrijvers geven aan wanneer ze inzetbaar zijn. Alle schrijvers worden opgenomen in een schrijverspoule en door Lang Leve Kunst ondersteund. 

Beslagen ten ijs komen! 

Ter voorbereiding op deze nieuwe manier van werken hebben we op 4 en 11 oktober twee inspiratiebijeenkomsten en workshops gepland, bedoeld voor mensen die al vaker hebben meegedaan èn voor nieuwelingen! De bijeenkomsten zijn niet verplicht, maar we juichen het natuurlijk toe als de mensen komen! 

Meer weten? Lees hier verder »