Ouder worden in de Achterhoek - Nieuwscafé Extra

Woensdag 23 maart gaan Prof. dr. Gert-Jan Hospers en Maarten van Rixtel, bestuurder van Sensire in gesprek over de toekomst van het ouder worden in een krimpende omgeving. Hoe ziet de Achterhoek er over 20 jaar uit? Waar doen we onze boodschappen, hoe staat het met de hoogte van de pensioenen, is er voldoende zorg voor iedereen? Heeft de krimp gezorgd voor lege gebouwen en  desolate winkelcentra? 

Allemaal vragen die op woensdagavond 23 maart centraal staan tijdens het tweede Nieuwscafé Extra van Cultuurcentrum De Gruitpoort, dagblad De Gelderlander en Omroep Gelderland.

Twee hoofdgasten laten hun licht schijnen over de vraag hoe we ouder worden in de Achterhoek. Maarten van Rixtel is bestuurder van zorgorganisatie Sensire (6.500 medewerkers). Gert-Jan Hospers is economisch geograaf aan de Universiteit Twente en bijzonder hoogleraar City- en Regiomarketing aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Beiden voorspellen een belangrijke rol voor de technologie in de Achterhoek anno 2036.

De twee deskundigen worden voor de pauze aan de tand gevoeld door journalist en gespreksleider Erik Hagelstein. Na de koffie gaan Van Rixtel en Hospers in gesprek met de zaal. Ze beantwoorden vragen, poneren stellingen en vertellen hoe zij denken dat de Achterhoek zich in de toekomst ontwikkelt. Nieuwscafé Extra in cultuurcentrum De Gruitpoort begint om 20.00 uur, de zaal gaat 19.30 uur open.

Het reguliere Nieuwscafé is een talkshow op de derde zondagmiddag van de maand. Ook daarin werken De Gruitpoort, de Gelderlander en Omroep Gelderland samen. In Nieuwscafé Extra worden thema’s die van groot belang zijn voor de regio behandeld. In december jongstleden werd de eerste gehouden, over het vluchtelingenvraagstuk.