Raken met Smaken workshops in Doesburg - terugblik

2 workshops in Doesburg | december 2019

De Achterhoekse Farm Food Family is op tour! In december werden er maar liefst twee workshops georganiseerd in Doesburg. Onder leiding van fooddesigner Katja Gruijters gingen deelnemers aan de slag in voormalig GTW-loods LOC17. Centraal stond dit keer de gewasfamilie Brassicaceae.  

Doesburgsche Mosterd

Tijdens de workshop maalden de deelnemers op authentieke wijze Doesburgsche Mosterd: met een metalen bol in een schaal van hout. Samen met chef-kok Karin Goossens experimenteerden ze met nieuwe toepassingen, smaken en samenstellingen. Denk aan spirulina, honing, bosui, geelwortel en verse dragon. Fotografe Tamara Verheij vertelde meer over haar kookboek Of je mosterd lust en Erik Schieven, voorzitter van de koolzaadvereniging vertelde over de historie en het belang van koolzaad in de Achterhoek. Er waren verschillende zelfgemaakte mosterdsoorten te proeven samen met de koolzaadolie van Colzaco en de koolzaadhoning van imker Waardenburg. Met een heerlijke warme mosterdsoep werd de middag afgesloten. 


In 2020 tourt de Achterhoekse Farm Food Family verder. Bronckhorst, Winterwijk en Doetinchem zijn als eerste aan de beurt. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.rakenmetsmaken.nl


Lees alles over Raken met Smaken op deze projectpagina >