Scholierenfilmfestival JAFA

Op zaterdag 6 april 2019 vindt het regionale filmfestival JAFA (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) plaats in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Het thema van deze editie luidt ‘Nep’. Tijdens het festival tonen enkele honderden middelbare scholieren uit de Achterhoek hun zelfgemaakte korte films op groot scherm aan het publiek en maken daarbij kans op bijzondere prijzen, waaronder festival kaarten voor Huntenpop. 

In aanloop naar JAFA maken scholieren kennis met het vak: film maken. Nadat ze diverse lessen en workshops volgen, werken ze in groepen aan de productie van een live action fictie & clip, 1-minuutfilm, animatie en documentaire. Ze schrijven hun eigen script, zorgen voor de regie, acteerwerk, filmen en montage. In februari vinden de voorselecties plaats voor de finale in Ulft.  

Tijdens de finale op 6 april 2019 krijgen de filmmakers, klasgenoten, vrienden/familie en andere filmliefhebbers de mogelijkheid om de producties te zien. Deze worden door een vakjury beoordeeld. Aan het eind van de avond maakt de jury bekend welke leerlingen naar huis gaan met de Film Award. De winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren. Eerdere deelnemers vielen hier flink in de prijzen en mochten afreizen naar het Europees filmfestival voor scholieren in Griekenland. 


Prijswinnaars JAFA editie 2018

Prijswinnaars JAFA editie 2018