'School vroeger en nu' succesvol afgesloten in Meddo

Onlangs werd onder grote belangstelling het project ‘De school vroeger en nu’ van het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek in het kerkdorp Meddo afgesloten. 

Het project 

Tijdens dit project maakten de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool ’t Kempken kennis met hoe het er vroeger aan toe ging op de basisschool. Op hun beurt volgden de senioren, veelal opa’s en oma’s van de kinderen, een moderne les op de school. Mooi was dat bij deze les alle groepen van 1 t/m 8 waren betrokken. De derde bijeenkomst stond in het teken van portretschilderen. De leerlingen en senioren schilderden of tekenden elkaar en werden daarbij gecoacht door vakdocent Suzan Derksen. Tijdens de inloopochtend waren de resultaten van het project te bewonderen. De portretten waren te zien maar ook hadden leerlingen de resultaten en antwoorden van interviews met de senioren verwerkt in prachtige verslagen. Daarnaast waren er foto’s en films te bekijken die een beeld gaven van een in alle opzichten geweldig verlopen project.

Volgend jaar weer! 

Binnen de schoolpraktijk is het uiteraard de normaalste zaak van de wereld dat ouders de school regelmatig bezoeken. Voor grootouders ligt dit anders. De interactie tussen leerlingen, leerkrachten en grootouders is van alle kanten zo goed bevallen dat de school van de “meedraaidag” wellicht een jaarlijks terugkerend fenomeen wil maken.

Verbinden van generaties 

Het project “De school vroeger en nu” is een initiatief van Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek. In Meddo werd samengewerkt met senioren uit Meddo, leerlingen en docenten van basisschool ’t Kempken, Museum De Scheper Eibergen en Vereniging Het Museum Winterswijk. Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek is een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en provincie en streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties, jong en oud, en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn een belangrijk doel. Boogie Woogie Winterswijk is als projectleider betrokken bij het pact.