Streektaalfestival Plat Gespöld in DRU Cultuurfabriek


Voor de vijfde editie keert streektaalfestival Plat Gespöld op zondag 9 september naar de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Het festival geeft streektaalmuzikanten een podium om in gemoedelijke sfeer muziek te maken. Hoofdacts zijn de onlangs nog in brons vereeuwigde Ferdi Jolyen de befaamde Ulftse Nachtegalenonder leiding van Ben Simmes. De Nachtegalen zingen nummers van bekende streektaalmuzikanten. Ook jong talent komt aan bod samen met gitarist/zanger en schrijver Stef WoestenenkOlaf Putker uit Zutphen komt met band om twee  nummers te spelen die door Stef Woestenenk voor hem vertaald zijn.


Uitreiking De Gelderse Kleinroze 

De genomineerden voor De Gelderse Kleiroze (DGK), de prijs voor het meest heavige streektaallied van afgelopen jaar, krijgen een kwartier de kans om op het podium het beste van henzelf te laten zien en horen. Genomineerd voor De Gelderse Kleiroze zijn Bonne Route met Vri-jheid, Hein Migchelbrink met Ik gao toch maor deur en Henry Welling met Lang van huus. Bezoekers krijgen dit jaar de kans om te stemmen op hun favoriet. Na het optreden van de drie genomineerden worden de publieksstemmen opgeteld bij de stemmen van de vakjury. Dat levert één winnaar op die een sculptuur overhandigd krijgt dat is vervaardigd door cliënten van Elver Zorg uit Doetinchem. 

Het streektaalfestival Plat Gespöld wordt georganiseerd door de DRU Cultuurfabriek en Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers en wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek. 

Informatie
Streektaalfestival Plat Gespöld vindt plaats op zondag 9 september om 15:00 uur in het Ouhrlokaal bij de DRU Cultuurfabriek. Kaarten zijn voor € 10,00 verkrijgbaar aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) of via telefoonnummer 0315 – 714358. Tevens zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl. Fotobijschrift: Ferdi Joly