Terug in de Tijd met Piep en Krak

EN TOEN? Terug in de Tijd met Piep en Krak

Wat zullen ze opkijken, de bewoners van verzorgingstehuis De Hessegracht in Doesburg! Op 27 oktober a.s. krijgen ze zomaar een cadeautje, bedacht en gemaakt door leerlingen van basisschool de Horizon aldaar. De werkstukjes sluiten aan bij het thema van de Kinderboekenweek: EN TOEN?

Leerlingen van groep 7 en 8 hebben tijdens het project Terug in de tijd ‘ouderwets’ houten speelgoed gemaakt. Kunstenares Berna Bonekamp van de Gruitpoort hielp hen een handje. Er is flink gezaagd, getimmerd, geschuurd en geverfd. Op 27 oktober aanstaande overhandigen de leerlingen de kunstwerkjes, voorzien van een geschreven wenskaartje, aan de bewoners van verzorgingstehuis De Hessegracht.

Ook op het plein gaan jong en oud nog even terug in de tijd met liedjes van vroeger en oud- Hollandse spelletjes, zoals hoelahoepen, tollen en touwtjespringen.

Het belooft een vrolijke verrassing te worden in een best moeilijke tijd.

De Piep en Krak-projecten van Lang Leve Kunst van de Gruitpoort bestaan uit kunstzinnige activiteiten van jong en oud, een prachtige gelegenheid om elkaar wat beter te leren kennen.