Terugblik Achterhoekse stillevens Louise te Poele

Combinatie themalijn Innovatie & educatie

Laatste stop 

De stillevens die fotografe Louise te Poele maakte voor de negen gemeentes uit het pact zijn aangekomen bij de laatste stop van de rondreizende expositie. Tot 17 september zijn ze te bewonderen in de DRU in Ulft. De werken hebben een fantastische reis achter de rug. Ze werden in iedere gemeente feestelijk gepresenteerd en waren in januari zelfs onderdeel van het afscheid van de Gelderse Commissaris van de Koning. Maar ze ontvingen nog veel meer hoog bezoek. Als onderdeel van een speciaal ontworpen educatief programma werd de expositie in verschillende gemeenten ook bezocht door schoolkinderen uit groep 7 en 8. Onder leiding van Jelko Arts ontrafelden ze samen met hun oma’s en opa’s alle symbolen die in de stillevens verborgen zitten. 

 

In de maak: Boek Stillevens

Momenteel werkt Louise aan de kers op de taart: in september zal er een prachtig vormgegeven boek verschijnen met alle Achterhoekse stillevens en hun beschrijven. Het zal gepresenteerd worden in de Dru en mag natuurlijk op geen enkele Achterhoekse koffietafel ontbreken.    

Er is natuurlijk heel veel materiaal; maar dit filmpje laat het project goed zien en hebben we ook nog een wethouder aan het woord: