Voorleesbrigade Doesburg 6 juni

Bieb Doesburg verzorgt workshop Voorleesbrigade


In samenwerking met de Bibliotheek en Attent, zorg en behandeling in Doesburg organiseren we een workshop voor nieuwe vrijwilligers van de Voorleesbrigade.

De bibliotheken in de West – Achterhoek ondersteunen de Voorleesbrigade van Lang Leve Kunst georganiseerd door de Gruitpoort te Doetinchem. De een levert de Voorlezers, de ander het Boek! Een praktische en prettige vorm van samenwerken, waar we heel blij mee zijn. Met een voorleespas die onder de naam ‘Voorlezen voor ouderen’ in de bibliotheek ligt, kunnen de vrijwilligers van onze Voorleesbrigade boeken lenen die geschikt zijn om aan ouderen voor te lezen.

Even helemaal verdwijnen uit het leven van alledag en genieten van een mooi verhaal dat voorgelezen wordt, dat is wat we ouderen aanbieden met de Voorleesbrigade van Lang Leve Kunst en Naoberschap. We zijn op zoek naar vrijwilligers uit Doesburg die het leuk vinden om voor te lezen, om mooie verhalen te selecteren en contact te maken met ouderen.

Ook in Doesburg wordt al volop voorgelezen maar zoeken we meer vrijwilligers om ons team te komen versterken.

Workshop Voorleesbrigade

Als vrijwilliger van de Voorleesbrigade ga je niet onvoorbereid op pad, je krijg handvatten aangereikt om er mooie sessies van te maken. Daarom is er een workshop gepland op 6 juni van 13:30 tot 15:30in de bibliotheek van Doesburg. Workshopleider is Okkie Klinkspoor, vrijwilliger bij Lang Leve Kunst en projectleider van de Voorleesbrigade.

Voorlezen

Je gaat met een andere vrijwilliger een aantal keer naar een zorglocatie voor ouderen of je leest voor in de bibliotheek. Samen met een groepje luisteraars maak je een keuze voor de verhalen die je voorleest. Een sessie van de Voorleesbrigade ziet er iedere keer weer een beetje anders uit. Afhankelijk van het aantal en de aandacht van de luisteraars duurt het ongeveer een uur. Je leest korte verhalen voor en blijft even napraten, want vaak maken de verhalen iets los bij de luisteraars. Eén voorleeseditie duurt vaak 6 weken en is op één locatie. Het voorlezen kan bijvoorbeeld worden aangevuld met zingen of gedichten voordragen, net wat jij als vrijwilliger leuk vindt.

Aanmelden

Heb je zin om mee te doen met de workshop? Leuk! Deelname is kosteloos maar stuur wel even een mailtje voor 1 juni 2019 naar [email protected]o.v.v. naam, e-mailadres en telefoonnummer.