Vooruitblik Zomer - wat er nog staat te gebeuren....

Het pact leeft - ook in de zomer! 


Participatie // 

ZOMERKRIEBELS 

Deze zomer spant Lang Leve Kunst en Naoberschap zich in om allerlei extra activiteiten te organiseren. Met hulde aan alle vrijwilligers! Liederen, verhalen, muziek en beweging, beeldende kunst en een kleine theatervoorstelling, alles heeft een zomers jasje.

Zomerkriebels zijn activiteiten in zomerse sferen. Veel woonzorgcentra in de Achterhoek hebben zich ervoor ingetekend. De zangers van Zang aan Huis hebben een bundel met zomerse liedjes en een tas voor zomerattributen op zak. Suus Bijleveld stelde de zangbundel samen. Dansdocente Evelien ter Maat zorgt voor zomerse bewegingen bij liedjes. Okkie Klinkspoor zocht verhalen en gedichten in zomerse sferen uit. Ze worden overal voorgelezen. Jannie Nijland en Marian Velthausze hebben een theatervoorstelling gemaakt. En Randa Haji gaat samen met Liesbeth Giessen de hele zomer portretten schilderen.
In de zomervakantie zijn er veel organisaties die een pauze inlassen in hun activiteitenprogramma. Voor ouderen betekent deze pauze vaak dat zij minder aanspraak hebben. Dankzij een gemeenschappelijke subsidie van het Oranje Fonds, Sluyterman van Loo en het RCOAK kunnen we er samen iets aan doen.

ZOMERLIEFDE MET JANNIE EN MARIAN 

Jannie Nijland en Marian Velthausz gaan de hele zomer de boer op met theater en liedjes. Vindingrijk, dat zijn ze wel. Als vrijwilligers bij Lang Leve Kunst en Naoberschap deden ze aan veel uiteenlopende activiteiten mee. Dat bracht hun op het idee zelf kleine theatervoorstellingen te maken. Begin van dit jaar traden ze op met de poppenvoorstelling Spikkeltje. Ze maakten daarvoor zelf poppen en decor. Daarna volgde de toneelvoorstelling Hartstocht tot Hotspot. En nu dus deze zomer de voorstelling Zomerliefde.
Liefde zit ons in de genen. Als baby word je er mee omringd en als het goed is blijft dat doorgaan. Als tiener ontdek je dan wat het is om verliefd te zijn. Zomerkriebels dus. Hoe mooi is dat! In de loop van je leven leer je allerlei soorten liefdes kennen en daar gaat deze voorstelling over. Zomerliefde is een korte theatervoorstelling voor zorglocaties. Ze komen deze zomer op Schavenweide (Doetinchem), de Hessengracht (Doesbrug), Croonemate (Doetinchem), de Zonnekamp (Zelhem), de Lindenhof (Vorden), de Herbergier (Doetinchem) en Sydehem (Zeddam).
Deze zomer spant Lang Leve Kunst en Naoberschap zich in om allerlei extra activiteiten te organiseren. Met hulde aan alle vrijwilligers! Liederen, verhalen, muziek en beweging, beeldende kunst en een kleine theatervoorstelling, alles heeft een zomers jasje. Met dank aan het Oranje Fonds, Sluyterman van Loo en het RCOAK.

EEN STUKJE VAN JOU EN EEN STUKJE VAN MIJ 

Kunstenares Randa Haji gaat de hele zomer door met Liesbeth Giesen naar de Herbergier in Doetinchem. Wekelijks maakt ze een opzet van een portret van een bewoner. Nadat de basis is gelegd, werkt de geportretteerde het portret zelf verder uit. Met als resultaat tegen het eind van de zomer: een prachtige serie portretten.
Randa Haji is een Koerdische kunstenares uit Syrië. Ze woont inmiddels 3 jaar in Nederland. ‘Een stukje van jou en een stukje van mij’ is de eerste activiteit die ze als vrijwilliger voor Lang Leve Kunst en Naoberschap uitvoert. Dat doet ze samen met Liesbeth Giesen. Liesbeth is al langer vrijwilliger en deed eerder aan heel uiteenlopende activiteiten mee.


Deze zomer spant Lang Leve Kunst en Naoberschap zich in om allerlei extra activiteiten te organiseren. Met hulde aan alle vrijwilligers! Liederen, verhalen, muziek en beweging, beeldende kunst en een kleine theatervoorstelling, alles heeft een zomers jasje. Met dank aan het Oranje Fonds, Sluyterman van Loo en het RCOAK.


Toerisme // 

CULTUUR-NAZOMER 

Tijdens de nazomer worden er ook allerlei evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan de verschillende bloemencorso’s met aansluitend een kermis zoals in Rekken, Winterswijk, Beltrum en Lichtenvoorde. Daarnaast zijn er tal van verschillende nazomer acCviteiten zoals “Oogst”feesten, Slangenburgse Nazomerdagen en de Open Monumentendag met dit jaar als thema 'Plekken van plezier'.


Innovatie // 

Raken met Smaken | Food, Farm, Family van Katja Gruijters 

Tijdens de nazomer worden er ook allerlei evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan de verschillende bloemencorso’s met aansluitend een kermis zoals in Rekken, Winterswijk, Beltrum en Lichtenvoorde. Daarnaast zijn er tal van verschillende nazomer activiteiten zoals “Oogst”feesten, Slangenburgse Nazomerdagen en de Open Monumentendag met dit jaar als thema 'Plekken van plezier'.