Raken met Smaken | Montferland

Terugblik | 27 september 2020 | Druif

Op zondag 27 september had de familie Vitacea (druif) de eer om de allerlaatste workshop te zijn van de Farm Food Family tour. Het werd een feestelijke dag op het Wijngoed Montferland! 

Na een uitgebreide rondleiding van eigenaar en wijnboer Leon Masselink, gingen we aan de slag met het inpakken van druivenblad. Het resultaat was smaakvol en een lust voor het oog. Na deze workshop proefden we Montfordse wijnen met vinoloog Mark Bergevoet. Aansluitend nam chef Karin Goossens ons mee door een experimenteel druiven-lab met gefermenteerde druiven, verius, druivenketchup, druivenkaviaar en druivenbloesemtinctuur. We sloten dit zintuigelijke feest af met ijswijn, een gefermenteerde druif met kaas en een druivenfruitleer-proeverij. Een bijzonder sfeervolle dag, dank aan alle betrokkenen! 

De workshop over de familie Vitacea was een waardige afsluiter van een reeks bijzondere workshops over de smaken van de Achterhoek. Momenteel zoeken we naar mogelijkheden om het project Raken met Smaken en het concept Farm Food Family verder door te ontwikkelen. We houden je op de hoogte!