Maak je eigen waterzuivering

Nieuw educatieproject “Maak je eigen waterzuivering” bij Natuurpark Kronenkamp in Neede

Voor kinderen van de groepen 7 van de basisscholen in Neede

 Het doel is om kinderen uit groep 7 van het basisonderwijs middels de digitale leerlijn “Mijn omgeving” vanuit Reizen in de Tijd (Erfgoed Gelderland) mee te nemen in Natuurpark Kronenkamp. Het kan voor de leerlingen een betekenisvolle ervaring zijn wanneer zij op een inspirerende manier meegenomen worden langs de waterzuivering, de natuur en de vleermuizen; het draagt bij aan hun culturele zelfbewustzijn om hen mee te laten denken en trots te laten zijn op hun omgeving en dan met name op Natuurpark Kronenkamp.

Tijdens het bezoek aan Natuurpark Kronenkamp krijgen de leerlingen uitleg over de werking van de oude waterzuivering. Voor kinderen is het een betekenisvolle ervaring, wanneer zij ondervinden hoe waterzuivering werkt en wat er nodig is om zuiver water te creëren. 


Voorbereidende les op school 

De  voorbereidende les wordt voorafgaand aan het bezoek aan Natuurpark Kronenkamp gegeven door de eigen leerkracht. In deze voorbereidende les worden de leerlingen geënthousiasmeerd en voorbereid op het bezoek aan Natuurpark Kronenkamp. Hierbij komen de monumenten in Neede, de oude waterzuivering, de vleermuizen maar ook het maken van de eigen waterzuivering aan de orde.

 

Bezoek aan Natuurpark Kronenkamp 

Leerlingen brengen een bezoek aan Natuurpark Kronenkamp (een monument). Het Natuurpark vertelt iets over vroeger. Het geeft je oneindig veel stof tot nadenken. De leerlingen krijgen een rondleiding door Natuurpark Kronenkamp: over de geschiedenis van de waterzuivering en de gebruikers ervan, maar ook komen de Vleermuizen aan bod.

Vanuit het verleden, maken we een verbinding met de hedendaagse tijd. De leerlingen gaan hierna hun eigen waterzuivering maken.

  

We steken in het gehele project heel erg in op beleven en doen. Het doel is om kinderen door hun eigen waterzuivering te maken te laten ondervinden hoe het in werkelijkheid werkt . 

 

Praktische informatie

Het project wordt uitgevoerd door Mirjan Koldeweij. 

Op vrijdagochtend 20 september start de eerste groep. Het project loopt door tot en met 3 oktober bij Natuurpark Kronenkamp, Kronenkamp 14 in Neede. 


MEE DOEN?

Mocht uw interesse zijn gewekt of wilt u nadere informatie, dan kunt u contact opnemen met Mirjan Koldeweij, [email protected] en/of tel nr: 06 3089 3026