6 september workshop Raken met Smaken | Oude IJsselstreek

De hazelaar, nauw verwant aan de berk, is een prachtige boom met langwerpige katjes en roze bloemen. Er bestaan heel veel verschillende soorten hazelnootbomen, ze produceren ieder hazelnoten in een eigen soort en maat en met een eigen functie. Ook de hazelnoot kent vele verschillende toepassingen, denk aan hazelnootmelk, hazelnootpasta en hazelnootolie. 

In deze workshop ontdekken we de diversiteit van de hazelnoot en onderzoeken we wat er allemaal met deze noot kan worden gedaan. Van oogsten tot consumeren tot conserveren.

13.15 uur Inloop met koffie, thee en hazelnootkoekjes
13.30 uur Introductie door Katja Gruijters
13.35 uur Rondleiding door Harm Tuenter, biologische hazelnootteler van ‘ t Joostenhuus
14.15 uur Hazelnootworkshop, van verse noot tot hazelnotenpasta
15.00 uur Pauze met koffie en thee
15.15 uur Familie Betaluceae-expo en proeverij
15.30 uur Producenten van hazelnoten vertellen over de producten, proef de veelzijdig hazelnoot!
16.40 uur Afsluiting met brainstorm, hazelnoothapje en likeurtje.


De workshop rondom de familie van de Betulaceae vindt plaats op zondag 6 september 2020 van 13.15 tot 17.00 uur bij ‘t Joostenhuus (Brokkenstraat 6A in Breedenbroek).

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. De opzet van de workshop houdt de 1,5 meter en de hygiënemaatregelen in acht, wij vragen onze bezoekers hetzelfde te doen. Heb je klachten? Dan verzoeken we je thuis te blijven. 

>> Kaartje kopen 


Voor deze familie werkten we tot nu toe samen met biologische hazelnotenteler ‘t Joostenhuus uit Breedenbroek.