Educatieproject tijdens Week van Erfgoed en Ruimte (WEER)

Oriënteren, onderzoeken, uitvoeren en evalueren

Deelname Pact met 'Educatie Erfgoed Kunstproject' aan de Week van Erfgoed en Ruimte

Door kinderen kennis te laten maken met aspecten van de hedendaagse en de historische werkelijkheid ontstaat er verbondenheid, dit door veranderde inzichten en door nieuwe perspectieven. Men heeft voor ogen om de kracht van de kinderen in te zetten rondom de thema’s vestingwerken, stormramp, herbestemming van een gebouw, energie opgave. Dit middels een kunstdiscipline, in het kader van Cultuur met Kwaliteit. Bovengenoemde thema’s zijn voor kinderen eenvoudiger te begrijpen wanneer het op een artistieke manier wordt aangereikt. De kunst-culturele bijdrage wordt ingezet middels een educatie erfgoed kunstproject met een basisschool in de nabije omgeving. De opbrengsten zullen gepresenteerd worden tijdens WEER. Het is van belang om kinderen mee te laten denken en trots te laten zijn op hun eigen omgeving, de Achterhoek. De kinderen zijn onze toekomst.

Uitvoering

Het wordt ingezet als een educatie Erfgoed Kunstproject tgv de Week voor Erfgoed en Ruimte. De uitvoering van het educatie erfgoed kunstproject WEER wordt uitgevoerd door beeldend kunstenaar Mirjan Koldeweij, dit in samenwerking met theatermaakster Susan Waanders, bouwhistoricus Trudy Altink en beeldend kunstenaar Berna Bonekamp.


Week van Erfgoed en Ruimte in de Achterhoek van A-Z // 25 t/m 29 september 2017

Partners van de Week: Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed, Provincie Gelderland, Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek, Gelders Genootschap en de 7 gemeentes: Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen.


Lees alles over deze mooie samenwerking op > de website van WEER 
Bekijk op de website ook alle foto's van de Week!