Een Liefdespad bij Ruurlo

RUURLO - In juli vond een feestelijke aftrap plaats om dit initiatief onder de aandacht te brengen. Het kunstenaarscollectief BLISS zorgde voor de aankleding van ‘een liefdevolle ontvangst’ in Ruurlo.

Belevingspad rond Baakse Beek

Bert van Zijtveld, eigenaar van restaurant De Heijkamp en het Klimbos, ontwikkelde het idee voor een belevingspad rond de Baakse Beek. Hij ziet een pad voor zich waar het thema ‘liefde’ op verschillende manieren tot uitdrukking komt. Via KUNSTwerkt kwam hij in contact met Mothership. Samen met deze partijen wordt nu gekeken hoe de Baakse Beek de verbindende schakel kan worden voor een route, bestaand uit fraaie plekken in het landschap en gekoppeld aan unieke belevingsmomenten die verwijzen naar liefde. De liefde voor elkaar, voor het water, voor de natuur, voor ‘het andere’, voor de Achterhoek, voor de verbeelding…

Kwaliteiten van de streek

Elke plek moet een love-seat krijgen met een eigen thema en een daarbij passend uniek ontwerp. Zo worden de kwaliteiten van de streek in beeld gebracht en ontstaat tegelijkertijd een uniek platform waarop oude verhalen en tradities tot nieuwe rituelen kunnen uitgroeien. Met het pad als podium voor aantrekkelijke culturele programmering. De kans om uiteenlopende doelgroepen van jong tot oud van ver buiten de regio aan te trekken vormt de onderliggende stimulans.

Partijen die materieel of financieel kunnen dragen aan dit project zijn van harte welkom. Hoe meer betrokkenheid, des te fijner!


Kun je ook een creatieve blik gebruiken in een ontwerp-, ontwikkel-, denk- of maakproces?
Bel of mail: [email protected] | 0622975203.Onderschrift bij de foto’s.

In juli vond een feestelijke aftrap plaats om dit plan onder de aandacht te brengen. Het kunstenaarscollectief BLISS zorgde voor de aankleding van ‘een liefdevolle ontvangst’ in Ruurlo.