Masterclass Film voor Docenten VO - 2 november

Op donderdag 2 november a.s. vindt de Masterclass Film voor Docenten plaats. Deze masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.

De masterclass is een deskundigheidbevorderingsproject voor docenten in het voortgezet onderwijs die hun leerlingen begeleiden naar hun deelname aan het JAFA scholierenfilmfestival. De 9de editie van dit festival vindt plaats op 14 april 2018.

De afgelopen jaren namen jaarlijks zo’n 1.000 leerlingen uit de Achterhoek deel aan het festival. Een inspirerende docent en vaardige begeleiding zijn voor leerlingen essentiële voorwaarden om deel te nemen aan het festival. Voor de begeleidende docenten blijkt het maken van een film echter lang niet altijd een vanzelfsprekendheid. Vandaar dat er met ondersteuning van Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek een deskundigheidsbevorderingstraject is opgestart om docenten bij te spijkeren in het medium film. 

De masterclass wordt op 2 november door Inge Theunissen verzorgd op het Gerrit Komrij College in Winterswijk. Inge Theunissen is één van de juryleden van het JAFA en heeft op basis van haar ervaring bij het festival een masterclass op maat ontwikkeld. Er hebben zich 22 deelnemers vanuit de hele Achterhoek aangemeld voor de Masterclass op 2 november.