Raken met Smaken | Doetinchem

TERUGBLIK | 5 juli 2020 - WORKSHOP DOETINCHEM

Zondag 5 juli was het de dag van het EI. Ruim 20 deelnemers kwamen door weer en wind naar pluimveehouderij Tomesen in Doetinchem, voor de Farm Food Family workshop over de familie Phasianidae plaatsvond. Na een gepassioneerd verhaal van Roy Tomesen over zijn familiebedrijf, gingen de deelnemers aan de slag. Uit het hok werden kakelverse eitjes gehaald en getikt, het geel werd van het wit gescheiden. Onder enthousiaste begeleiding van chef Karin Goossens werden de eitjes bereid, afgemaakt met eetbare bloemen uit de weide. Daarna gingen we door naar een nieuwe Achterhoekse sport: de Eilympische spelen. Van eiervangen tot rollen tot stapelen: groot plezier voor jong en oud. We eindigden met de kip, want waarom eten we de leghennen eigenlijk niet op? Chef Karin verraste de deelnemers met een mals stukje leghen met hollandaisesaus, afgemaakt met een cocktail waarin het eiwit van de ochtend was verwerkt. Van ei tot kip, de cirkel was rond. Dank aan alle betrokkenen!